Trykk og internettsider

Innledning

Det er viktig at man lager gode internettsider slik at du som selger, eller opplyser om, noe på din side får gjort det på en måte som er sunt og fornuftig. Klart språk og direkte tale er viktig slik at dine lesere forstår hva du vil at de skal gjøre, og at de forstår hva det er du kan gjøre for dem. Det er morsomt med språk, lyd og bilde – og på denne måten kan du oppnå ganske mye gøy når du bruker internett. Internett er et sted hvor det er så mange ideer, folk og underholding at det ikke kunne vært et bedre sted å være når man kjeder seg eller har lyst til å koble av. Gode nettsider bør ha en nisje og informasjon som leseren trenger. For eksempel om du skriver om Euro 2021 må du ikke glemme Euro arenaer, kvalifikasjoner og annen nødvendig informasjon på siden din.

Internett er et sunt sted å være om man er på de rette stedene. Det er dessverre altfor mange folk som oppholder seg på internett uten å vite at det ikke er et bra sted for dem å være. Internett innholdet mye gris og det er derfor viktig å holde seg til legitime sider. Bruker du internettsider som har passord er det viktig å

beskytte ditt passord på best mulig måte – og bytte det fra tid til tid.

Hva er et trykk?

Et trykk er et en grafisk fremstilling av noe. Det trenger ikke være noe spesielt eller noe som er typisk eller lett å identifisere. Kunstnere bruker trykk til veldig mye. Det er ofte slik at det er billigere å kjøpe et trykk fordi det gjør at du kan få noe en kunster har laget i flere eksemplarer. På denne måten har ordet trykk fått mye oppmerksomhet og folk flest vil nok tenke på en kopi når de hører om trykk. Kopier eller trykk kan ofte eller lages ofte grafisk på en datamaskin for deretter blir dem skrevet ut på en printer. Man må passe seg for at printeren ikke er

overvåket slik at andre tar det man har laget. Det blir aldri helt bra.

Praktiske aspekter

Det finnes ganske mange forskjellige typer trykk. Et trykk kalles høytrykk, annet kalles dyptrykk og et tredje kalles plantrykk. Noen kan kanskje tro at vi snakker om været akkurat nå, men slik er det ikke. Disse trykkene beskriver kun forskjellige teknikker som brukes innenfor trykk i dag. Det viktigste å huske på er bare at du vet hva du ønsker at din grafikk skal se ut som når den ligger foran deg i fysisk form. Det er mange som ikke helt tenker på dette når de jobber med trykk.

Når du trykker din grafikk, logo eller andre bilder er det viktig å tenke på hva slags materiell du vil at tingene skal trykkes i. Det kan være materiell som tre, papir, plast eller annet. Hva er det som er best med trykk? Det beste med trykk er at det kan fremstille å være noe som på best mulig måte kan komme frem i en fysisk eller digital form. Ser vi rundt oss i dag vil vi nok se mer og mer digitale trykk enn det vi ser grafiske fordi det finnes et eller flere tykk på hver eneste internettside som finnes.

Skal du undersøke eller bruke trykk kan det være greit å gjøre dette på en måte som du er trygg med og som du liker. Henvend deg til oss for hjelp om det skulle være noe.