Ulike logoer som vinner

Logoen din er viktig. Det er ikke uten grunn store bedrifter bruker millioner, hundrevis av millioner på design av logoer. Se bare på overgangen fra Statoil til Equinor. Vi mener logoen er selskapets ansikt utad, og det er en av de tingene som kunder kjenner igjen når ting begynner å skje.

Det er vanskelig å si om logo er viktig etter at man har skapt markedsandeler, men nye påfunn kan gjøre det verre. Vi tenker på Rema 1000 horrible Æ påfunn lansert på slutten av 2016. Bare på et halvt år hadde Rema tapt 5% marked, kun som følge av en heller latterlig påfunn.

Smart – ikke dyrt

Men det må ikke være dyrt for at det skal bli bra. Logoen til Amazon er heller enkel, samtidig helt genial. Det gjelder å være genial i riktig øyeblikk, slik som FedEx bruker sin skjulte pil til å symbolisere levering i ekspressfart.

En hver oppstart kan ikke bruke millioner av kroner på logoen sin. Kanskje heller ikke tusenvis av kroner. Men logoer trenger ikke være dyre. Det viktigste med logo design er at de følger reglene som varemerker, slik at man har patent på det. På den måten sikrer man eneretten. Man kan heller ikke bruke andres logo, så derfor er det lurt å bruke en logo designer som kjenner alle logoene.

Som salgs-redskap skal logoen vise produktets opphav og si noe om kvaliteten. Om Coca Cola skal minne oss om julenissen eller at M-en i McDonalds har med bryst å gjøre, er likevel uklart. Poenget er at varemerkene har blitt så kjente, fordi produktet de selger er så populære. Det hele henger sammen.

Prøv og feil – få gode råd av en designer

Det er lov å prøve og feile, det kan aldri gå galt. Poenget er at man kjenner sin bedrift best selv, og med noen skisser kan kanskje en designer gjøre ideen om til en suksesshistorie.